Επιδότηση για ηλεκτρικο ποδηλατο

Επιδότηση για ηλεκτρικο ποδηλατο

Επιδότηση για ηλεκτρικο ποδηλατο

Ψηφίστηκε στις 21 Ιουλίου από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για την ηλεκτροκίνηση.

«Με την πρωτοβουλία «Κινούμαι Ηλεκτρικά» επιδοτείται η αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων  στο 40% της αξίας τους, ποσοστό που είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη με οροφή τα 800 ευρώ».

Διευκρινίζεται ότι η επιδότηση ηλεκτρικών ποδηλάτων ισχύει μόνο για φυσικά πρόσωπα – ιδιώτες και όχι για νομικά πρόσωπα – εταιρείες.

Δημοσιεύθηκε χθες 7 Αυγούστου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 3323 Β/7.8.2020) η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τη δράση «Κινούμαι Ηλεκτρικά», μέσω της οποίας επιδοτείται η αγορά ή μίσθωση ηλεκτρικών οχημάτων (αυτοκινήτων, δίκυκλων, ποδηλάτων)

Ουσιαστικά μετά την έκδοση του ΦΕΚ οι δαπάνες είναι επιλέξιμες, δηλαδή μπορείτε απο σήμερα να προβείτε στην αγορά του ποδηλάτου που σας ενδιαφέρει και να συγκεντρώσετε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που θα υποβάλλονται για έγκριση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΥΠΕΝ απο τις 24 Αυγούστου 2020.

Διαβάστε τον οδηγό του ΥΠΕΝ για την διαδικασία και τα απαιτούμενα δικαολογητικά επιλογής και αγοράς ηλεκτρικού ποδήλατου ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ

Για τους ενδιαφερόμενους θα ετοιμάζουμε φάκελλο με όλα τα δικαιολογητικά και Δηλώσεις που χρειάζονται απο εμάς.

Για όλα τα ηλεκτρικά ποδήλατα που αντιπροσωπεύουμε υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα απο τις κατασκευάστριες εταιρείες, τα πιστοποιητικά συμμόρφωσης με τις προδιαγραφές ΕΝ 15194.

Συνιστούμε στους ενδιαφερόμενους να αγοράσουν ηλεκτρικό ποδήλατο, να κινηθούν έγκαιρα γιατι τα διαθέσιμα  ποδήλατα αναμένεται να εξαντληθούν σύντομα.

Η αναμονή παράδοσης από επόμενες παραλαβές προβλέπεται για κάποια μοντέλα στους 3 – 4 μήνες.

 

error: Το Περιεχόμενο προστατευτείτε από το νόμο Ν. 4481/2017